EYT derneklerinin yapamadığını Şevki Yılmaz başardı

EYT hakkındaki yazılarıyla dikkat çeken Özkan Çiftçi söz konusu yazısında dikkat çeken ifadelerde bulundu.

İşte Çiftçi'nin o yazısı:

Uzun süredir yılan hikâyesine dönen ‘’Emeklilikte Yaşa Takılanlar’’ ilk defa hükümet gündemine alındı. Aslında bu işin gecikmesinde emeği geçenler ‘’Emeklilikte Yaşa Takılanlar’’ için kurulan ‘’Eyt derneği’’ idi.

O günlerde ‘’Eyt’’ sorununu, Cumhurbaşkanının eski dava arkadaşlarından Şevki Yılmaz, derneğin beceremediği doğru anlatımı bizzat kendisine anlatmaya çalışıyordu… Şevki Yılmaz o dönem hem AK partili yöneticileri, hem vekilleri, hem danışmanları karşısına alarak en tepeye bir şeyleri anlatmaya çalıştı. Kapalı kapıları araladı fikrini, tezini anlatmak için elinden geleni yaptı.

Ben üç ay önce ,’’Eyt dernek başkanına’’ randevu verileceğini dile getirmiştim ve sosyal medya hesabım üzerinden paylaşmıştım. O günden bugüne bana kaynak soran ‘’Eyt’li’ arkadaşlara bu duyumlarımı özelden anlatmaya çalışmıştım…

Tabii ki, söylediklerimizin hepsinin doğru olacağı konusunda kimseye de garanti vermemiştim. Ama yakında bir şeyler olacağını söylemeye izah etmeye çalışmıştım. O sıralarda çok sıkıntılar yaşamaya başlamıştım. Sosyal medya hesabım sürekli askıya alınıyor, ya da kilitleniyordu.  Ben ‘’Eyt’’ ile yazılar yazarken, yazılarım kızağa çekildi ve daha önceki yazı yazdığım gazete kapandı. Bazı baskı ve tepkilere maruz kaldığım için yazılarıma bir süre ara vermiştim… O günler de bu sıkıntılara açıklık getirememiştim ama şimdi fırsat bulunca tekrar bu konulara değinmek istedim.Haklarını aramaya çalışan ‘’Eyt’’ li kardeşlerim masumca meydanlara çağrılırken, Dernek ve yöneticilerin bir partinin arka bahçesinde gölge gibi durması, bu işin başlı başına uzamasına sebep oluyordu.

Dernek, o zamanlar aidat toplayamazken bedava otobüs kaldırmayı nasıl başarıyordu? Dernek başkanı, hangi siyasilerle sıkça görüşmeye başlamıştı?

Dernek neden o siyasi partiye daha yakın duruyordu?

Hangi siyasi partiden, ne gibi sözler alındı?

Mitinglere kaldırılan otobüslerin plakaları emniyet güçleri tarafından tespit edilirken, bu otobüslere ödenen para trafiğini devletin bilmediğini mi düşünmüşlerdi…‘Aslında ’Eyt’ derneğine bu yüzden randevu verilmiyordu. Bu durum en çok çalışamayan ‘Eyt’’lileri etkiliyordu.O zamanlar birlik beraberlik bozulmasın, ‘’Eyt’’ güç kaybetmesin diye konuşmadım ve yazı yazmadım… Beni takip eden ve sosyal medya üzerinden tanıştığım bazı ‘’Eyt’’ li kardeşlerime durumu izah etmeye çalıştım. Dernek için yasa çıkmış, ya da çıkmamış pek umurlarında değil… Çünkü bir ranta dönüşmüş olan bu sistem içinde kimse kimseye acımıyor. Önümüzdeki seçime kadar bu işin uzamasını isteyen dernek ve yöneticileri, bahsettiğim siyasi partiden nemalanmaya çalışıyorlardı.Zaten dernek içinden bölünmeler başladı. Yeni bir dernek daha ortaya çıktı ve aslında Cumhurbaşkanın dediği yere doğru ‘’Eyt’’ gemisi yol alıyordu… 

Hükümet, derneğin bu tavırlarını ve yöneticilerin başka amaç peşinde olmasından dolayı çok ciddiye almıyordu. Ve hiçbir yöneticiyi samimi bulmuyordu.Bu iş uzayıp giderken eski bir siyasiye, bir grup ‘’Eyt’li ziyarette bulundu… İçlerinde eski bir ‘’Eyt derneği’’ yöneticisi olan Naim Avcı’da vardı… Ziyaret edilen kişi zamanında Cumhurbaşkanı ile dirsek dirseğe çalışmış olan Şevki Yılmaz’dan başkası değildi.Derneğin ve dernek yöneticilerinin samimiyetsizliğini anlayan bu arkadaşlar; sorunu çözmek ve Cumhurbaşkanına direkt anlatmak için doğru adamı bulmuşlardı… Bu şok gelişmenin arkasından Naim Avcı’nın dernek ile ilişkisi kesildi. Naim Avcı’nın tek suçu bu işi hızlandırmaktan başka bir şey değildi…Daha sonra ‘’Eyt’lilere destek veren Ali Tezel, bir anda dernek tarafından istenmeyen adam ilan edildi.

Ali Tezel’in bazı iddialarına dernek hala yazılı bir açıklama dahi getirememiştir.Herkes öyle bilse de , Fikr-i Asım Fikir ve Düşünce Derneği'nin Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlediği "İstanbul: Biz Birlikte Türkiye'yiz" başlıklı toplantıya ‘’EYT’’ de davet edildi. ‘’EYT’’derneği Başkanı Gönül Boran Özüpak, bunun Cumhurbaşkanı ile temas kurmak ve randevu almak için fırsat olduğunu düşünse de onun verdiği ne dosyaya bakıldı ne de telefonla arandı… Sadece danışmanı aracılığı ile dernek başkanı ve yöneticileri ile fikir alışverişi yapıldı.Bu yüzdendir ki, zamanında benim bile destek verdiğim dernek ve yöneticilerine söyleyecek çok şeyim olmasına rağmen; bu hakkımı mazlum, garip, ihtiyacı olan gerçek ‘’Eyt’’ mağdurlarına kullanmak istiyorum…

 Sevgili gerçek ‘EYT mağdurları…

Hükümete ve Cumhurbaşkanına Şevki Yılmaz beyefendi  ‘’EYT MAĞDURİYETİNİ’’ doğru anlatma fırsatı buldular… Benim duyumların danışmanların ‘’Finlandiya Modeli ‘’ üzerinden emeklilik modeli üzerinde çalıştığıdır. Hakkınızı kimseye teslim etmeyin… En iyi kararı mağdurların kendileri yani sizler vereceksiniz. Sizin adınıza kimse söz sahibi olmasın, kimseye kendi mağduriyetiniz üzerinden prim yaptırmamaya özen gösterin…Önümüzdeki günlerde erken seçim görünüyor gibi bu sizler için son fırsat…

Yapılacak olan kesintileri fazla gözünüzde büyütmeden emekli olun, ya da beş on yıl beklemeye razı olun derim!

1922 yılında Rize'den İzmit'e göç eden eski Karamürsel Müftüsü Ali Efendi'nin (r.a.) oğlu Şevki Yılmaz; 1955`de İzmit`te doğdu. İlkokulu 1967`de İzmit`te bitirdi. 1973 yılında İzmit İmam-Hatip Lisesi'nden mezun olduktan sonra, Derince Lisesi`ni de dışardan bitirdi. 1974 yılında MSP-CHP koalisyonunda, Adalet Bakanlığı Özel kalemi olarak görev yaptı. Şevki Yılmaz, İstanbul Yüksek İslam Enstitüsü`nden 1980 yılında mezun oldu. Fakülte yıllarında Kartal Müftülüğünde Murakıp olarak memuriyet hayatına devam etti.