Şevki Yılmaz yazdı: Tebrikler SUMUD! Tebrikler HAMAS!

20. Dönem Rize Milletvekili ve ilahiyatçı hatip Şevki Yılmaz, son yazısında Sumud Filosu’na yönelik saldırının ardından "Tebrikler SUMUD! Tebrikler HAMAS!" başlığıyla kaleme aldığı yazısında, ikinci SUMUD filosunun surda açılan gediği daha da büyüttüğünü dile getiren bir makale kaleme aldı.

Şevki Yılmaz, Sumud Filosu’na yönelik saldırının ardından kaleme aldığı sarsıcı makalesinde, "Filistin için tek çözüm!" diyerek İslam âlemine ve vicdan sahiplerine tarihi bir çağrıda bulunuyor. Siyonist kuşatmanın ve küresel kumpasların ortasında Gazze’nin onur mücadelesini selamlayan Yılmaz, makalesinde şu kritik başlıkları gündeme taşıyor:

  • Sumud Filosu ve Diriliş Muştusu: Akdeniz’de bir gedik daha açan kahramanların cesaretini "Musa’ca bir duruş" olarak nitelendiren Yılmaz, bu seferin ümmet için nasıl bir uyanış vesilesi olduğunu anlatıyor.

  • Kirli Barış Planlarına Karşı Türkiye Şartı: İngiliz sömürge valisi zihniyetiyle hazırlanan "barış gücü" tuzaklarına dikkat çekerek; Türkiye’nin garantör olmadığı ve Mehmetçiğin yer almadığı hiçbir formülün kabul edilemeyeceğini vurguluyor.

1922 yılında Rize'den İzmit'e göç eden eski Karamürsel Müftüsü Ali Efendi'nin (r.a.) oğlu Şevki Yılmaz; 1955`de İzmit`te doğdu. İlkokulu 1967`de İzmit`te bitirdi. 1973 yılında İzmit İmam-Hatip Lisesi'nden mezun olduktan sonra, Derince Lisesi`ni de dışardan bitirdi. 1974 yılında MSP-CHP koalisyonunda, Adalet Bakanlığı Özel kalemi olarak görev yaptı. Şevki Yılmaz, İstanbul Yüksek İslam Enstitüsü`nden 1980 yılında mezun oldu. Fakülte yıllarında Kartal Müftülüğünde Murakıp olarak memuriyet hayatına devam etti.