Şevki Yılmaz, Köln'de gurbetçilerle bir araya geldi: Gençlere evlilik çağrısı
Yıllardır yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarıyla bağını sürdüren eski Rize Belediye Başkanı ve 20. Dönem Refah Partisi Rize Milletvekili Şevki Yılmaz, Almanya’nın Köln kentinde düzenlenen bir düğün törenine katıldı. Uzun yıllardır Avrupa başta olmak üzere gurbetçilerle yakın ilişkilerini sürdüren Yılmaz’ın, fırsat buldukça düğün, dernek programı ve çeşitli organizasyonlara iştirak ettiği biliniyor.
Hicret döneminde bir süre Almanya'da yaşayan ve Avrupa Milli Görüş Teşkilatlarında tanıtımdan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Şevki Yılmaz gurbetçilerle bağını hiç kopartmadı. Bir dizi temaslar kapsamında Almanya'da bulunan Yılmaz, Köln'de bir düğüne katılarak gençlere evlenin çağrısı yaptı.
Ziraat Bankası şube yöneticilerinden Bayram Keskin’in oğlu Harun Keskin ile Aslan ailesinden Şeyma Aslan’ın düğününe; AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Zafer Sırakaya ve AK Parti Genel Başkan Danışmanı Akif Gülle de katıldı. Programda davetlilere, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamları iletildi.
Düğün töreninde konuşma yapan Şevki Yılmaz, evliliği erteleyen gençlere seslenerek, ailenin toplumun temel taşı olduğunu söyledi. Sosyolog İbn Haldun'un "Güçlü devletler ve güçlü milletler, temeli sağlam ailelerden oluşur" sözünü hatırlatan Yılmaz, "Bizi savaşlarda yıkamayanlar, aile içinde bizi yıkmaya çalışıyor. Bu nedenle nikahı ve evliliği teşvik etmek zorundayız" ifadelerini kullandı.
“Evlilik geciktirilmemeli”
Gençlerin evliliği geciktirmemesi gerektiğini savunan Yılmaz, "Müslüman gençlerin evlenmeme özgürlüğü, evlenmeme lüksü bu dinde yoktur. Sağlığı yerinde olan gençler için evlilik Allah'ın emridir" dedi.
“Filistinli gençlerden ders alın”
Filistin'de yaşananlara da değinen Yılmaz, bombardıman ve yıkım altında dahi gençlerin evlenmeye devam ettiğini belirterek, "Filistinli gençlerden ders alın. Enkaz altında bile düğün yapıyorlar. Filistin'de 100 bin şehit varken, doğan bebek sayısı 120 bin. Bunlar Filistin'e sahip çıkmak ve gelecek nesillere emanet etmek için evleniyorlar. Bu yüzden evliliği teşvik edin" diye konuştu.
“Evlilik ciddi bir kurumdur”
Nikahın ve ailenin İslam'daki önemine vurgu yapan Yılmaz, evliliğin ciddi bir kurum olduğunu belirterek, boşanma konusunda da dikkatli olunması gerektiğini söyledi. Yılmaz, "Altı ay flört yapalım, beğenirsek evlenelim anlayışı bu dinde yoktur" dedi.
Köln’de gurbetçi buluşması
Yıllardır yol yürüdüğü gurbetçiyi yalnız bırakmayan eski Rize Belediye Başkanı ve 20. Dönem Refah Partisi Rize Milletvekili Şevki Yılmaz, Almanya’nın Köln kentinde düzenlenen düğün töreninde gurbetçilerle bir araya geldi. Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarıyla bağını güçlü şekilde sürdüren Yılmaz’ın, fırsat buldukça gurbetçilerin davet ve organizasyonlarına katıldığı ve Köln’deki programa da bu kapsamda iştirak ettiği ifade edildi.
