TÜSİAD'ın bu cüreti yeni değil! 90'lı yıllarda Şevki Yılmaz Tüsiad'ı bakın nasıl eleştirmiş?

Yaptığı açıklamalar ve yayınladıkları raporlarla bir çok kez iç siyaseti yönlendirmeye ve vesayeti harekete geçirmeye çalıştığı yönünde eleştirilen Tüsiad hakkında, 90'lı yıllarda ilahiyatçı hatip Şevki Yılmaz, bakın neler söylemiş.

Dokunulmazlığı ve siyasete yön veren kimliğiyle tanınan TÜSİAD'ı bundan 35 yıl önce eleştiren Yılmaz'ın videosu sosyal medyada viral oldu.
İşte o açıklamalar;
"Geçen gazeteleri okumadınız mı? TÜSİAD Başkanı 'Cem Boyner' bir rapor verdi. Bende zannettim ki iş verenin raporu işsizliktir, çünki onun sahası iştir. "Sayın cumhur başkanı (3,5) Üç buçuk milyon Türk, Avrupa'da gurbetçi. (10) Milyon da Türkiye'de işsizler ordusu var, bu büyük tehlikedir, müsade edin Faizleri kaldırın bize kredi verin de fabrika açalım" yazması gereken TÜSİAD ne diyor biliyormusunuz? Türkiye'de büyük tehlie var, İmam Hatip okulları çoğalıyor, İmam Hatip Okulları Türkiye'de tehlike"

İlahiyatçı hatip Şevki Yılmaz'ın 90'lı yıllarda yaptığı konuşması


İlahiyatçı hatip Şevki Yılmaz'ın 90'lı yıllarda yaptığı 
  Fransa Strasbourg konuşmasının tamamı

Geçtiğimiz hafta TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Ömer Arif Aras hakkında 'yargıyı etkileme' nedeniyle soruşturma başlatılmıştı. Bugün ise TÜSİAD Başkanı Orhan Turan hakkında da benzer bir soruşturma başlatıldı.

  • POLİS NEZARETİNDE İFADELERİ ALINDI

TÜSİAD Başkanı Turan ve YİK Başkanı Aras adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Turan ve YİK Başkanı Aras, dernek genel kurulundaki konuşmalarında kullandıkları ifadelere ilişkin başlatılan soruşturmada adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Ne olmuştu?

TÜSİAD 14 Şubat'ta İstanbul'da genel kurul toplantısı yapmıştı. TÜSİAD Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Ömer Aras son dönemde yaşanan gelişmelerin toplumda derin endişe yarattığını belirterek, ''Seçilmiş belediye başkanları görevden alınıyor, yerlerine kayyum atanıyor. Bir siyasi parti lideri hakkında önce soruşturma başlatılıyor, sonra farklı bir nedenle tutuklanıyor,'' demişti.

Kartalkaya’da 78 kişinin yaşamını yitirdiği otel faciasınıda eleştiren Aras, ''Yangın çıkabilir ama 78 kişi ölmez. Ölüyorsa nedeni usulüne uygun yapılmayan binalar ve denetimsizliktir,'' demişti.

Aras, enflasyonun nedeninin de iktidarın politikaları olduğunu belirtmiş, TÜSİAD Başkanı da aynı gün hükümete bazı eleştiriler yöneltmişti.

 

  • ''RECEP TAYYİP ERDOĞAN'ı DEVİRMEK İSTİYORLAR''

Geçmişte de hükümetlere yönelik eleştirileriyle bilinen TÜSİAD'ın bu açıklamalarına Demokrat Sol Parti Genel Başkanı Önder Aksakal, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında TÜSİAD'a eleştirilerde bulundu ve; "Tıpkı Ecevit hükümetini devirdikleri gibi, bugün kendilerinin yörüngesine girmeyen Recep Tayyip Erdoğan'ı devirme gayreti içindedirler." 

  • ERDOĞAN: HADDİNİZİ BİLECEKSİNİZ

Çarşamba günü Meclis'te Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AK Parti) grup toplantısında konuşan Erdoğan, TÜSİAD'ın açıklamalarını 'provokasyon' olarak nitelendirerek şunları dedi: ''Eski Türkiye'yi özlüyor olabilirsiniz, ama yeni Türkiye'de haddinizi bileceksiniz. İş adamı derneği iseniz, iş adamı derneği gibi davranmayı öğreneceksiniz. Milleti kışkırtmayacak, devletin kurumlarını provoke etmeyeceksiniz. Yargıyı baskı altına almaya çalışmayacaksınız. TÜSİAD haddini bilmeyi öğreneceksin.''

1922 yılında Rize'den İzmit'e göç eden eski Karamürsel Müftüsü Ali Efendi'nin (r.a.) oğlu Şevki Yılmaz; 1955`de İzmit`te doğdu. İlkokulu 1967`de İzmit`te bitirdi. 1973 yılında İzmit İmam-Hatip Lisesi'nden mezun olduktan sonra, Derince Lisesi`ni de dışardan bitirdi. 1974 yılında MSP-CHP koalisyonunda, Adalet Bakanlığı Özel kalemi olarak görev yaptı. Şevki Yılmaz, İstanbul Yüksek İslam Enstitüsü`nden 1980 yılında mezun oldu. Fakülte yıllarında Kartal Müftülüğünde Murakıp olarak memuriyet hayatına devam etti.