Şevki Yılmaz: ABD üslerinin tasfiyesi, özgür Aksa'ya giden yolda önemli bir aşamadır

Milli Görüş hareketinin etkili isimlerinden, 20. Dönem Rize Milletvekili ve Rize eski belediye başkanlarından ilahiyatçı-hatip Şevki Yılmaz, yazısında İHH'nin İncirlik Üssü'ne giden Filistin İçin Özgürlük Konvoyu hakkında "İncirlik ve Kürecik üsleri başta olmak üzere içimize konuşlanmış şer merkezlerinin tasfiyesi özgür Aksa'ya giden yolda önemli bir aşamadır. İHH'nin konvoy çalışması bu minvalde çok mühimdir" ifadelerini kullandı.

Osmanlı Cihan Devleti'nin yıkıldığı, halifeliğin kaldırıldığı ve devrimlerle İslam medeniyetinin devrildiği günlerden bugüne Filistin'de hep zulüm olduğuna vurgu yapan Yılmaz, Kudüs davasına sahip çıkan iktidarların cunta ve operasyonlarla yıkıldığı ya da yıkılmaya çalışıldığını belirtti:

Anadolu'muzda ise hangi iktidar Mescid-i Aksa’ya sahip çıktıysa 27 Mayıs Darbesi var!
12 Eylül Darbesi var!
28 Şubat Darbesi var!
17-25 Aralık Operasyonları ve tabii ki 15 Temmuz Darbesi var!
Zindan var! Sürgün var! İdam var!

Boykotun sonuç veren bir mücadele olduğunu kaydeden Yılmaz, Coca Cola, Vakko ve McDonalds gibi Siyonizm'e hizmet eden markaların ürünlerini tükettikçe tükenenin İsrail değil, biz olacağına dikkat çekti.

Yılmaz, İHH Vakfı'nın İncirlik Üssü'ne giden Filistin İçin Özgürlük Konvoyu için "İncirlik ve Kürecik üsleri başta olmak üzere içimize konuşlanmış şer merkezlerinin tasfiyesi özgür Aksa'ya giden yolda önemli bir aşamadır. İHH'nın konvoy çalışması bu minvalde çok mühimdir" diyerek diğer STK'leri de bu tür eylemler düzenlemeye çağırdı.

1922 yılında Rize'den İzmit'e göç eden eski Karamürsel Müftüsü Ali Efendi'nin (r.a.) oğlu Şevki Yılmaz; 1955`de İzmit`te doğdu. İlkokulu 1967`de İzmit`te bitirdi. 1973 yılında İzmit İmam-Hatip Lisesi'nden mezun olduktan sonra, Derince Lisesi`ni de dışardan bitirdi. 1974 yılında MSP-CHP koalisyonunda, Adalet Bakanlığı Özel kalemi olarak görev yaptı. Şevki Yılmaz, İstanbul Yüksek İslam Enstitüsü`nden 1980 yılında mezun oldu. Fakülte yıllarında Kartal Müftülüğünde Murakıp olarak memuriyet hayatına devam etti.