AK PARTİ ILGAZ İLÇE BAŞKANLIĞI

AK Parti Ilgaz İlçe Başkanlığı Refah Parti'sinin Efsane ismi İlahiyatçı 20. Dönem Milletvekili Şevki Yılmaz’ı Ilgaz’ da misafir etti.

AK Parti Ilgaz İlçe Başkanlığı’nın organize ettiği programa Çankırı Milletvekilleri Av. M.Emin Akbaşoğlu, Hüseyin Filiz, Belediye Başkanı İrfan Dinç, AK Parti İl Başkanı Celal Kaman, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Potukoğlu , AK Parti mensupları ve Ilgazlı vatandaşlar katıldı. AK Parti Çankırı Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Hüseyin Boz’un sunum yaptığı gece aziz şehitlerimiz için saygı duruşu , İstiklal Marşı , ardından Hafız Osman İlahi Grubu’nun seslendirdikleri ilahiler ile başladı.

 

Ülke gündemi ve Türkiye’nin 1950’lı  yıllarda yaşadığı sıkıntılar ile ilgili bilgiler veren Şevki Yılmaz, “Kazım Karabekir Paşa zamanından beri, bu ülke gerçek liderlerin sayesinde bugünlere gelmiş ve bu liderler bu yoldaki başarılarının karşılığını kelleleriyle ödemişlerdir. Merhum Adnan Menderes bu liderlerin başında gelen en iyi örneklerden bir tanesidir. Muhalif partilerler o günlerde de kaoslar yaratarak, ülkemizin birlik ve dirliğine, gelişerek dünyadaki sayılı ülkeler arasına girmesinin önüne geçmeye çalışmışlardır. Müslüman bir Türkiye’nin islami değerlerini yasaklayarak bizleri Batının kölesi olmaya sürüklemişlerdir. Kapatılan kuran kursları, eğitim engeli getirilen imam-hatipler, yerli ticareti yere batıran bütün kısıtlamalar, muhalif partiler zamanında yaşanmıştır. Bu ülkeyi kaosa ve yolsuzluğa sürüklerken ilahi adaletin varlığını unutarak, gaflete kapılmışlardır. Ama Allah, bu ülkeyi hiçbir zaman başssız bırakmayarak, Abdulhamidleri, Kazım Karabekirleri, Menderesleri, Erbakanları, Özalları ve şimdi de Recep Tayyip Erdoğanları ile şer kuvvetlerini yenmeyi mübah kılmıştır.

 

Vatanımıza ve liderlerimize, geçmişte yapılan zulümleri unutmayarak sahip çıkalım sevgili kardeşlerim. Bu vatanı bizlere yaşanılır kılan ve canlarını bu yolda feda edenlere, 1 Kasım’ da sizlerin emanetçisiyiz diyerek oylarımızı verelim ve vefamızı ödeyelim. Bu ülkenin muhalifleri, bu ülkenin halkına sahip çıkarak, sözü millete bırakan liderleri sevmiyorlar. Çünkü bizim liderlerimiz milletin, canını, ırzını ve memleketinin selametini düşünerek, geleceği aydınlatıyor. Öyle ise bizlerde bu kritik zamanda, tüm dünyanın gözü ülkemize çevrilmişken, sandıklardan cevabımızı göndererek bayram ilan edelim.  Dinimizi sömürerek bizi ateşlerde yakmak isteyenlere yanlışa düşerek, gaflete mahkum kalarak şenlik yaptırmayalım. Allah bunun hesabını sorar Sevgili Kardeşlerim. ‘’ diye konuştu.

 

Konferansın ardından Şevki Yılmaz ile fotoğraf çektiren konuklar, esfane ilahiyatçıyı aralarında daha sık görmek istediklerini ilettiler.

1922 yılında Rize'den İzmit'e göç eden eski Karamürsel Müftüsü Ali Efendi'nin (r.a.) oğlu Şevki Yılmaz; 1955`de İzmit`te doğdu. İlkokulu 1967`de İzmit`te bitirdi. 1973 yılında İzmit İmam-Hatip Lisesi'nden mezun olduktan sonra, Derince Lisesi`ni de dışardan bitirdi. 1974 yılında MSP-CHP koalisyonunda, Adalet Bakanlığı Özel kalemi olarak görev yaptı. Şevki Yılmaz, İstanbul Yüksek İslam Enstitüsü`nden 1980 yılında mezun oldu. Fakülte yıllarında Kartal Müftülüğünde Murakıp olarak memuriyet hayatına devam etti.